16. juni 2012

CONCITO udgiver anbefalinger til klimalov

CONCITO lancerede i dag anbefalinger til Danmarks kommende klimalov på et debatarrangement med Per Clausen (Enhl.) og Bjarne Laustsen (S) på Folkemødet på Bornholm.

Danmarks kommende klimalov  bør sikre en reduktion af drivhusgasudledningerne med 40 % i 2020 og 90 % i 2050. Derudover bør den efter britisk forbillede sikre en rullende planlægning for reduktion af drivhusgasudledningen med emissionsbudgetter fordelt på de relevante ministerier og årlige evalueringer. Sådan lyder nogle af anbefalingerne fra CONCITO til Danmarks kommende klimalov, som i dag blev præsenteret på Folkemødet på Bornholm. 

Klimaloven er den fremtidige ramme for store dele af den danske klimapolitiske indsats, og CONCITO valgte derfor at bruge sin årlige klimapolitiske workshop den 31. maj til at komme med anbefalinger til både indholdet i og formen af den kommende lov.

Anbefalingerne er nu samlet i en rapport, som i dag blev fremlagt for og debateret med Per Clausen (Enhl.) og Bjarne Laustsen (S) på Folkemødet. 

Læs anbefalingsrapporten her.

Yderligere information:

Thomas Færgeman, 29 89 66 00

Om samme emne

14. marts 2014Pressemeddelelse
VELUX FONDENs bestyrelse har besluttet at give en bevilling på 3,3 mio. kroner til fortsættelse af CONCITOs arbejde med analyse og formidling af Danmarks klimapolitiske indsats i 2014.
Læs hele nyheden
10. oktober 2013Pressemeddelelse
CONCITO udgiver sine anbefalinger til Danmarks kommende klimalov som skulle have været vedtaget sidste år, men nu forventes vedtaget i februar 2014
Læs hele nyheden
2. oktober 2013Pressemeddelelse
Med en drivhusgasreduktion på 40 pct. i 2020 vil Danmark være på sporet i forhold til de langsigtede, internationale klimamål. Men 40 pct. er ikke endemålet, det er kun godt begyndt, viser CONCITOs Annual Climate Outlook 2013.
Læs hele nyheden