Energi

11. marts 2014Pressemeddelelse
Særligt på energi- og transportområdet er der stort potentiale for at ændre danske skatter og afgifter, så de i højere grad bidrager til at opnå Danmarks klimamålsætninger, viser ny rapport fra CONCITO.
Læs hele nyheden

Skatter og afgifter som instrument i klimapolitikken

11. marts 2014Rapport
Denne hovedrapport er det endelige resultat af et flerårigt projekt om brug af skatter og afgifter i klimapolitikken gennemført af CONCITO med støtte fra VILLUM FONDEN.
4. marts 2014Event
CONCITO afholder skattepolitisk konference, hvor resultaterne af vores skatteprojekt præsenteres og sættes til debat med klimaminister Rasmus Helveg Petersen og en række skarpe opponenter.
Læs hele nyheden

Bygningers klimapåvirkning i et livscyklusperspektiv

27. februar 2014Rapport
Hidtil har indsatsen for at reducere klimapåvirkningen fra danske bygninger primært været koncentreret om at nedbringe energiforbruget i driftsfasen, mens klimabelastningen fra selve opførelsen af bygningerne ikke har fået samme opmærksomhed.
27. februar 2014Pressemeddelelse
Forbruget af byggematerialer har en væsentlig og stigende betydning for nye og renoverede bygningers klimabelastning. Det viser en ny rapport fra CONCITO, der samtidig peger på muligheder for at mindske belastningen.
Læs hele nyheden
6. januar 2014Artikel
Vil politikerne lytte til klimaeksperterne? Kan EU vise klimapolitisk handlekraft i et valgår? Og tør regeringen lade en uafhængig institution gå klimaindsatsen efter i sømmene? Det bliver de tre vigtigste pejlemærker på klimaområdet i 2014.
Læs hele nyheden
6. december 2013Artikel
Nok er bilerne blevet mere energieffektive og kører længere på literen. Men mange små energieffektive biler er blevet så populære, at flere køber bil og kører mere og længere i den.
Læs hele nyheden
28. oktober 2013Artikel
Bæredygtig biomasse er en begrænset ressource, uanset kvaliteten af certificerings- og mærkningsordninger på området, skriver Torben Chrintz i Altinget.
Læs hele nyheden
9. oktober 2013Artikel
Replik på fire KU-forskeres kritik af CONCITOs rapport om "klimapåvirkningen fra biomasse og andre energikilder".
Læs hele nyheden
5. oktober 2013Artikel
Danmark har allerede brugt omkring halvdelen af sit CO2-budget for perioden 2000-2050. Set i det perspektiv er risikoen for overinvestering i effektive klimaløsninger ikke ligefrem overhængende.
Læs hele nyheden

Sider